МУП Српске о акцији на Сокоцу и Сарајеву: Поднесен извјештај против 17 лица Тужилаштву БиХ

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су Тужилаштву БиХ извјештај против 17 лица због сумње да су починили организовани криминал и друга тешка кривична дјела.

Како је саопштено из МУП-а РС лица терете за неовлаштени промет опојним дрогама, неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне намјене, помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела и прање новца.

- Ове активности спроведене су у оквиру заједничке акције МУП-а Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево, које су реализоване по наредбама Суда БиХ, а под надзором и уз координацију Тужилаштва БиХ јуче, 26.12.2022. године на подручју општине Соколац и Кантона Сарајево. Лица се сумњиче да су у периоду од 2020. године до данас, дјелујући као организована криминална група, неовлашћено трговали опојном дрогом кокаин на међународном и то на територији БиХ, Србије, Хрватске и Краљевине Белгије-наводи се у саопштењу.

Додаје се да је наведена акција  резултат још једне истраге у којој су се користили подаци добијени из апликација „Скај“ и „Аном“, а у сарадњи са полицијским агенцијама Европол и ФБИ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана