МУП Републике Српске: Упозорење грађанима на лажне имејл поруке

Н. Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Министарство Републике Српске упозорава грађане на лажне имејл поруке које су везане за порнографију, а у којима се злоупотребљава МУП-а РС као и директор полиције и других институција.

"У посљедњем периоду евидентирано је да на имејл адресе физичких и правних лица пристижу поруке у којима је наведено да постоји информација да се исти баве незаконитим активностима везаним за порнографију и злостављање. У наведеним имејл порукама извршиоци често злоупотребљавају имена припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, те је у посљедње вријеме уочено да злоупотребљавају и име директора полиције Републике Српске Синише Кострешевића" наводи се у саопштењу.

Додај се да су наводи из предметних имејл порука лажни, те да су називи институција и имена лица злоупотребљени. 

"Савјетујемо грађанима да уколико добију такве имејл поруке, исте не отварају и не одговарају на њих, те да уколико су на било који начин оштећени да то пријаве МУП-у Српске. Више информација о начинима превара и савјетима за заштиту грађана можете пронаћи на интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk , а за више информација можете се обратити и на имејл адресу [email protected]  – појаснили су у МУП-у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана