МУП о убиству у Сарајеву: Свекрва пријавила да се снаха убила

GS
Foto: Klix

САРАЈЕВО - Полицијски службеници МУП-а Кантона Сарајево претходне ноћи ухапсиле су три особе за убиство, саучесништво и непријављивање кривичног дјела након што је у стану у Колодворској улици на Пофалићима, пронађено тијело.

Портпарол МУП-а КС Мерсиха Новалић је казала да се Полицијској управи Ново Сарајево иза 19 сати обратила жена путем телефона, наводећи да се налази у улици Хамдије Чемерлића и да има важне информације.

Како је даље навела, патрола је лоцирала жену и утврђено је да се ради о 76-годишњој Л. Р. из Сарајева, која је рекла да се њен син 36-годишњи Г. Р. удаљио из стана с намјером да науди себи, а потом је казала да се у Колодворској улици налази њена снаха која је претходно извршила самоубиство.

Новалић је казала да је о свему одмах обавијештена дежурна тужитељица Кантоналног тужилаштва КС, која је наложила ангажирање стручног тима који ће отворити врата, преноси "Аваз".

"Полиција је у унутрашњости стана пронашла беживотно тијело жене са видљивим траговима насиља. Смрт жене старе 38 година, иницијала Н. Р. из Сарајева констатирао је љекар Завода за хитну медицинску помоћ КС. Утврђено је да је смрт наступила прије више дана", додала је Новалић.

Увиђајем је руководила кантонална тужитељица Кантоналног тужилаштва КС, а обавили су га припадници МУП-а КС и том приликом су пронађени предмети и трагови извршења кривичног дјела.

 

"Упоредо с тим полиција је трагала за 36-годишњим мушкарцем који је лоциран и лишен слободе у улици Курта Сцхорка на подручју опћине Илиџа. Ова активност је реализована уз подршку службеника Обавјештајно-сигурносне агенције БиХ", казала је Новалић.

Због основа сумње да су починили убиство, ухапшени су супруг и свекрва преминуле жене, 36-годишњи мушкарац иницијала Г. Р и његова мајка 76-годишња Л. Р.

Тијело преминуле је пребачено у просектуру Баре, гдје ће, како је истакла Новалић, по налогу тужитељке бити обављена обдукција и сва друга потребна вјештачења.

"Радећи на расвјетљавању овог кривичног дјела полицијски службеници Одјељења за крвне, сексуалне деликте и ратне злочине Сектора криминалистичке полиције пронашли су и слободе лишили мушкарца у доби од 67 година инцијала Л. Ј. због основа сумње да је починио кривична дјела непријављивање кривичног дјела или учинитеља те помоћ учинитељу послије учињеног кривичног дјела. То значи да постоји основа сумње да је тај мушкарац знао за смрт ове жене, што није пријавио", казала је Новалић.

Сви лишени слободе тренутно су на криминалистичкој обради у Управи полиције МУП-а КС те ће након окончања криминалистичке обраде бити предати у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву КС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана