Мркоњићанин осумњичен за покушај обљубе дјевочице пуштен на слободу

Н.Т.
Мркоњићанин осумњичен за покушај обљубе дјевочице пуштен на слободу

МРКОЊИЋ ГРАД - Педесетседмогодишњи Т К. са подручја Мркоњић Града који је ухапшен лани у новембру због сумње да је покушао да обљуби дванаестогодишњу дјевојчицу коју је на силу увукао у гаражу, пуштен је да се брани са слободе, потврђено је "Гласу Српске".

Како сазнајемо  Основни суд у Мркоњић Граду одбио је приједлог Окружног тужилаштва да му се продужи притвор осумњиченом.

Осумичени Т. К. је ухапшен 10. новембра лани, а осумњичен је да је кривично дјело починио дан раније када је напао дјевојчицу док се враћала из школе кући.

- Пролазила је поред комшије Т. К. који је изненада зграбио и увукао у гаражу. Наслонио је своје лице ка њеном и наводно је пољубио у врат. Дјевојчица је почела да вришти и успјела да се отргне из руку манијака и побјегне- казао је раније извор близак истрази.

Цијели случај је пријављен полицији која се одмах дала у потрагу за осумњиченим напасником којег је полиција сатима тражила у овом граду.

Према нашим сазнањима он се једно вријеме скривао у шуми, а нађен је дан након напастовања дјевојчице.

Осумњиченом Т.К. након испитивања у полицији и бањалучком Окружном тужилаштву предложен је притвор и приједлог је  тада прихватио  Основни суд у Мркоњић Граду који је одлучио да Т.К. иде иза решетака.

Осумњиченог тужилаштво терети да је починио кривично дјело обљуба са дјететом млађим од 15 година у покушају.

Према нашим сазнањима осумњичени Т.К.  је криминалистичке обраде је тврдио да је дјевојчица сама ушла у гаражу, те да ју није пољубио.

Кривични законик РС за кривично дјело обуљубуа дјетета млађег од 15 година прописује казну од двије до 10 година.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана