Мостар: Пронађена плантажа опојне дроге, једна особа ухапшена

Срна
Foto: ФУП

МОСТАР - Полицијски службеници Федералне управе полиције (ФУП) под надзором Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, данас су извели оперативну акцију “Tripple 2” на подручју града Мостара.

Како је саопштено том приликом слободе је лишена једна особа Д.Р. (1986.) док ће над другим бити проведена криминалистичка обрада.

Ухапшена особа се сумњичи за извршење кривичног дјела “Недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога”, а ухапшени је вишеструки повратник у вршењу кривичних дјела.

Поступајући по наредби Опшинског суда у Мостару припадници ФУП-а су извршили претресе објеката у насељу Горанци гдје је поред објекта које поменута особа користи пронађена плантажа од 29 стабљика које по свом изгледу асоцирају на опојну дрогу (Cannabis sativa L).

Такође је по истој наредби извршен претрес породичне куће, гдје је пронађена одређена количина муниције и војне опреме, те одређена количина материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу, те други докази који ће се користити у поступку. Наведено лице се сумњичи да је одређени временски период у циљу стицања противправне имовинске користи, дрогу производило, паковало, те је даље дистрибуирало.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде у службеним просторијама Федералне управе полиције у Мостару у законском року бити предати у надлежност Кантоналном тужилаштву Херцеговачког-неретванског кантона уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу, преноси портал Кликс.

Акција је изведена у сарадњи са Обавјештајно сигурносном агенцијом БиХ након подузимања вишемјесечних радњи и мјера на документовању кривичног дјела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана