Мостар: Брата малтретирао и претукао га тепсијом

ГС
Foto: Илустрација

МОСТАР - На приједлог Тужилаштва ХНК, а рјешењем Општинског суда у Мостару јуче је одређен једномјесечни притвор Зденку Буховцу званом Здена (61) због насиља у породици.

Наиме, Буховац се сумњичи да је у другој половини 2020. године, у породичној кући у насељу Горња Јасеница на броју 10 гдје живи са осталим члановима своје породице, психички и физички злостављао свог брата М. Б.

Буховац је вријеђао брата, псујући му и више пута га је ударио шаком по глави и тијелу. Током 12. децембра 2020. године око 9 сати Буховац је М. Б. након кратке препирке ударио тепсијом по глави, а затим га пријетећи му да је “готов”, наставио ударати шакама по глави, лицу, као и цијелом тијелу, услијед којих удараца је оштећени задобио пријелом ребра, преноси Аваз.

Општински суд у Мостару је оцијенио да је сасвим утемељено и оправдано одређивање притвора осумњиченом, јер постоје нарочите околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело, као и због разлога да се за ово дјело може изрећи казна затвора од три године или тежа казна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана