Модрича: Замјеном столарије почела реализација пројекта енергетске ефикасности

Срна
Модрича: Замјеном столарије почела реализација пројекта енергетске ефикасности

МОДРИЧА - Средњошколски центар /СШЦ/ "Јован Цвијић" у Модричи почео је реализацију пројекта енергетске ефикасности замјеном вањске столарије.

Овај пројекат са 1.070.000 КМ финасирају владе Репбулике Српске и Шведске, посредством Развојног програма УН /УНДП/ и општине Модрича.

Директор СШЦ Новка Марковић рекла је да ће бити уграђена и термо-фасада, реконструисан систем централног гријања, поправљен корв и замијењен дио расвјете у објекту од 2.600 метара квадратних унутрашњег простора.

"Након свих радова створиће се одлични услови за рад 76 запослених и 641 ученика колико ове школске године има Центар", изјавила је Марковићева.

Маковићева је навела да је Влада Републике Српске обезбиједила 700.000 КМ, учешће Фонда за заштиту животне средине Републике Српске, Краљевине Шведске и УНДП-а је 300.000 КМ, док је општина Модрича обезбиједила потребну документацију, за коју је из локалног буџета издвојено 70.000 КМ.

Саво Миловановић, директор предузећа "Техноградња" Фоча, главног извођача радова, рекао је да су завршени груби радови и да произвођач столарије предузеће "ФАМ" из Брчког, које је и подизвођач радова.

Миловановић је додао да су прозори изграђени од шестокоморног ПВЦ материјала, са трослојним стаклом, док су врата од алу-материјала.

"Унутрашња обрада прозора и уградња врата биће завршени до 27. децембра", рекао је Срни Миловановић и додао да је укупна вриједност радова око 270.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана