Млађен Божовић оптужен за насиље над Ирином Ловрић

Агенције
Foto: Агенције

Општински суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против Млађена Божовића, бившег директора Фонда за повратак у БиХ, због кривичног дјела насилничко понашање.

Оптужени се терети да је 14. маја 2015. године у просторијама Фонда за повратак у БиХ, након краће препирке са радницом Ирином Ловрић, која је обављала функцију техничког секретара у Фонду и у том моменту копирала документације из списа јавне набавке, обратио јој се повишеним тоном рекавши: "Шта то радиш глупачо једна, дај ми одмах ту документацију".

Након што је одбила да преда документацију, рекавши да само ради свој посао, оптужени је наставио да виче те отргнуо из њених руку дио документације, тражећи јој да преда остатак. Затим је зграбио рукама за рамена и грубо одгурнуо према столицама и столовима које су се налазиле у канцеларији, услијед чега је пала преко столица.

Када је кренула да изађе из просторије, ухватио ју је за лијеву надлактицу руке окрећући лијево-десно, а потом вртећи у круг, при чему је Ловрић задобила лаке тјелесне повреде, наводи се у саопштењу Тужилаштва КС, уз навођење иницијала оштећене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана