Младићи из Градишке ухапшени због незаконитог лова и риболова, полиција их открила јер су пуцали на обали Саве

Ј. Са.
Младићи из Градишке ухапшени због незаконитог лова и риболова, полиција их открила јер су пуцали на обали Саве

ГРАДИШКА- Младен Драгојевић (27) и Срђан Боројевић (20), оба из Градишке, ухапшени су због сумње да су починили кривична дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, незаконит лов и незаконит риболов, сазнаје „Глас Српске“.

Полицијска управа Градишка саопштила је, наводећи иницијале, да су осумњичени ухапшени у сриједу након пријаве да се на обали ријеке Саве у мјесту Врбашка код Градишке налазе двије, тада непознате особе, са два чамца, те да су више пута пуцали из пушке, након чега су побјегли са лица мјеста једним чамцем. Додају да су до ових сазнања дошли у сриједу око 19 часова те да су истог дана око 23 часа заједно са Граничном полицијом БиХ пронашли осумњичене на обали ријеке Саве.

- На основу наредбе Основног суда у Градишци, обављен је претрес кућа, пратећих објеката и возила које користе осумњичени. Том приликом пронађени су и одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку- саопштено је из Полицијске управе Градишка.

У четвртак ујутро обављен је увиђај на лицу мјеста проналаска два чамца на обали ријеке Саве на двије локације.

- Истог дана, извршен је и претрес викенд куће у мјесту Врбашка у чијој је близини уочено пуцање осумњичених. У овом претресу пронађени су електрични уређаји ручне израде на којима се налазе два кабла са клемама, а који су намијењени за незаконит риболов- наведено је у саопштењу.

Полиција је неколико метара од викенд куће, у мјесту Гашница код Градишке, пронашла и устријељену дивљу свињу у води, а у непосредној близини пронашли су ловачку пушку и муницију која је била умотана у платно.

Обавијештен је тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се лица испитају на наведене околности, те да против М. Д. и С. Б. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана