Младић из Љубовије оптужен за кријумчарење 38 миграната

Н.Т.
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Држављанин Србије Ђорђе Ђокић (21) из Љубовије оптужен је да је у БиХ прокријумчарио 38 миграната од којих је за те услуге наплатио 3800 евра.

Оптужницу против њега подигло је Тужилаштво БиХ и прослиједило је Суду БиХ на потврђивање Ђокића терете да је по претходном договору са њему познатим особама за новчану накнаду од 100 евра по особи из Србије у БиХ кријумчарио држављане Бурундија и Кубе. Како се наводи он и сарадницу су  20. октобра преко Дрине гуменим чамцима у БиХ илегално превезли 38 миграната међу којима је било и малољетних особа. Оптужени Ђокић убрзо је откривен, а приликом хапшења покушао је да побјегне у Србију, али су га спријечили полицајци Полицијске станице Братунац који су га и ухапсили.

Како је саопштило Тужилаштво БиХ њега терете да је починио кривично дјело кријумчарење људи. Наводи се  да је он у циљу стицања противправне имовинске користи, заједно са њему познатим особама, недозвољено преко државне границе превео више миграната. Оптужени се налази у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана