Младић из Градишке осумњичен за педофилију

Јелена Станић
Младић из Градишке осумњичен за педофилију

ГРАДИШКА- Полиција је ухапсила Ј.Е. (32) из Градишке, осумњиченог да је путем друштвене мреже "Инстаграм" врбовао на десетине дјевојчица из БиХ и региона те им, између осталог, слао своје експлицитне фотографије и од њих тражио да своје шаљу њему.

- Ј.Е. је осумњичен да је током ове и прошле године, користећи се корисничким рачуном на друштвеној мрежи "Инстаграм", остварио контакт са десетогодишњакињом са подручја ФБиХ, а потом са умишљајем, иако је претходно упозорен да разговара са малољетним лицем, од исте захтјевао креирање и слање фотографије сексуално експлицитног садржаја, односно учествовање у порнографској представи, при том у континуитету покушавајући ступити у аудио-видео конверзацију с њом, шаљући јој своје сексуално експлицитне фотографије – саопштила је Федерална управа полиције.

Додато је да постоје сумње да је осумњичени у претходном периоду контактирао више десетина малољетни лица са подручја БиХ и региона, а што ће бити предмет даљег рада на овом предмету.

Након вишемјесечне истраге, Ј.Е. су данас ухапсили припадници ФУП-а, под надзором Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, а у сарадњи са МУП-ом Републике Српске и Окружним јавним тужилаштвом Бањалука. Ј. Е сумњиче за извршење кривичног дјела искориштавање дјетета или малољетника ради порнографије.

На основу наредбе Основног суда у Градишци, извршен је претрес просторија које користи осумњичени у Градишци, а том приликом су пронађени и одузети предмети који су кориштени приликом извршења предметног кривичног дјела и исти ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Наведено лице је повратник у извршењу истог кривичног дјела због чега је на основу правоснажне пресуде надлежног суда у Хрватској издржао затворску казну од годину и два мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана