Млади бизнисмен отео вијећника из Неума, Ивана Станковића, јер му је дуговао новац?!

ГС
Foto: Arhiva

НЕУМ - Габријел Ловрић (22) из Неума, иначе, син власника једног привредног објекта синоћ је ухапшен након пријаве да је отео Ивана Станковића (58), вијећника у Општинском вијећу Неум, сазнаје портал „Аваза“.

Ловрић је, према тврдњама извора „Аваза“ из Неума, Станковића отео испред његове куће и одвезао га у просторије породичне фирме.

- Људи који су били у оближњем ресторану су видјели да га је стрпао у аутомобил, а Станковић је након четири, пет сати колико га је држао успио побјећи и одмах је све пријавио полицији. Полиција га је одвела на Хитну, јер га је ударао пиштољем и летвом. Наравно, одмах му је одузео телефон.Не знам шта је разлог, знам да су кумови. Ето, све провјерите у полицији и у Тужилаштву, све им је пријављено. Станковић је под шоком, човјек је грозно - рекао је овај Неумљанин.

Из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона нам је потврђено да је Г. Л. синоћ у 20 сати лишен слободе, након што им је И. С. пријавио да је отео.

- У току су даље истражне радње које проводи Полицијска управа Чапљина, у сарадњи с Полицијском станицом Неум, а о свему је обавијештено Тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона - речено нам је из МУП-а ХНК.

Из Тужилаштва ХНК су нам казали да је дежурна тужитељица обавијештена о предметном догађају, а дали су нам и конкретније информације.

- Према до сада прикупљеним информацијама, у конкретном случају се ради о сукобу због неизмиреног дуговања. Постоји сумња да је оштећени И.С. дуже временско раздобље осумњиченом дуговао одређену суму новца коју му он није враћао.

Осумњичени је покушао, по доказима којима располажемо, принудним путем да га опомене да му врати дуг, па је, наводно, употребљавао пријетњу и принуду, а како и на који начин је то вршено, сазнаћемо након проведене истраге.

Из Тужилаштва су напоменули да се под њиховим надзором проводе све неопходне истражне радње на утврђивању свих околности овог догађаја.

Станковић је, иначе, вијећник у ОВ Неум испред Хрватске хришћанске демократске уније (ХКДУ).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана