Млада Зворничанка оптужена за препродају марихуане и спида

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА - Марија Остојић (20) из Зворника оптужена је за шверц наркотика које је скривала у кући и дворишту, а од продаје је зарадила око 1000 КМ.

Оптужницу против ње подигло је бијељинско Окружно тужилаштво, а потврдио Основни  суд у Зворнику. Остојићевој се на терет ставља кривично дјело  неовлаштена производња и промет опојних дрога и то блажи облик зашто је предвиђена казна од једне до 10 година затвора

Како је наведено у оптужници Остојићева је у кући и дворишту држала више пакетића индијске конопље - "canabis sativa L", односно марихуане као и амфетамина, односно дрогу  спид које је у више наврата продавала од јануара до априла ове године.

Наркотике је продавала по цијенама од 10 до 20 КМ, а у више наврата од ње је дрогу купило пет лица чиме је зарадила 1010 КМ. Дјевојку, у оптужници терете  да је од почетка јануара па до 18. априла 2024. године на подручју Зворника особи Л. Н. у више наврата продала пет пакетића марихуане за по 10 КМ и укупно 25 грама амфетамина за по 20 КМ по граму.

Истичу да је тако прибавила корист у износу од 550 КМ. Даље се наводи да је оптужена у истом периоду у Зворнику лицу  В. Д. у више наврата продала укупно 30 пакетића марихуане за по 10 КМ, те  за себе прибавила корист од 300 КМ. Надаље се додаје да је оптужена  од јануара до 18 априла лицу Т.Г. у више наврата продала укупно пет пакетића марихуане за по 10 КМ и  пакетић амфетамина за 20 КМ, Такође  је терете да је од фебруара до 18. априла лицу П. С. на подручју Зворника у два наврата продала пакетић марихуане за 10 КМ и пакетић амфетамина за 20 КМ.  Остојићеву оптужница терети и да је  испред једног угоститељског објекта у Зворнику лицу Ж. Р. у четири наврата продала два пакетића марихуане за по 10 КМ и два пакетића амфетамина за по 20 КМ.

Како пише у оптужници код Остојићеве је дрога пронађена претресом куће и дворишта 18. априла ове године. Наводи се да је нађено 19 пластичних пакетића са марихуаном и 47 пакетића спида. Дрогу је држала у кући и у жутој кутији у дворишту, а  осим наркотика код ње је пронађена дигитална вага за прецизно мјерење, са траговима дроге, картица и носач картице са траговима бијелог праха. Такође је терете да је у шупи држала металну дробилицу златне боје на којој је утврђено присуство тетрахидроканнабинол ( ТХЦ ), канабинол (ЦБН) и канабидиол (ЦБД), који су опојни састојци индијске конопље, жаргонски марихуане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана