Мјесец дана злостављали бебу: Затражен притвор за двије особе

Небојша Томашевић
Мјесец дана злостављали бебу: Затражен притвор за двије особе

МРКОЊИЋ ГРАД – Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци предложио је притвор за дјевојку Л.М. (33) и В.А. (27) из Мркоњић Града због сумње да су мјесец дана злостављали дијете.

Незванично сазнајемо да да се ради о беби осумњичене Л.М. с којом В.А. живи у ванбрачној заједници.

Беба је како су нам рекли  задобила и одређене повреде те јој је помоћ указана у болници након чега је откривен цијели случај.

Како је саопштено из Тужилаштва, поменуте терете за кривично дјело насиље у породици или породичној заједници.

- Осумњичена лица су од јула до дана 15. августа ове године угрозили спокојство,тјелесни интегритет и душевно здравље дјетета. Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело. Притвор се предлаже и из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора до десет година, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда-узнемирењу јавности – наводи се у саопштењу.

Додаје се да је приједлог за одређивање притвора упућен Основном суду у Мркоњић Граду и о њему ће одлучити судија за претходни поступак.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана