Митовићу одређен притвор због крађа тешких 15.500 КМ

Н.Т.
Митовићу одређен притвор због крађа тешких 15.500 КМ

БАЊАЛУКА – Судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Габријелу Митовићу (42) из Бањалуке због сумње да је починио више крађа у којима је украо новац, накит, сатове укупне вриједности од око 15.500 КМ.

Притвор је одређен по приједлог Окружног тужилаштва јер постоји бојазан да ће поновити кривично дјело или учинити ново.
Митовићев адвокат Марко Микеш најавио је жалбу на рјешење о притвору,а  није желио да коментарише одлуку суда.

Осумњиченог терете да је починио четири тешке крађе на подручју Бањалуке од  06. марта  до  09 априла ове године. 

Према полицијском извјештају он је користећи физичку снагу и подесан алат отварао врата и прозоре балкона, а потом улазио у унутрашњост станова, гдје је проналазио и отуђивао новац, накит, ручне сатове. Како је саопштила раније ПУ Бањалука материјална штета причињена крађама процијењена ја на 15.500 КМ.

Незванично сазнајемо да је он провалио у четири стана из којих је украо одређену количину скупоцјеног накита, дуката, новца и неколико сатова.

- Међу украденим стварима је и наруквица "сваровски", два прстена "картиер" са цирконима, скупоцјени сатови, дукати, златна плочица с ликом Василија Острошког. Само у једном случају штета је око 7.000 КМ, а из тог стана је између осталог украо сат "фосил" с  цирконима по рубу, медаљон, прстен с наушницом с каменом бијеле боје, осам златних дуката, два пара златних наушница, те око 1.000 КМ – рекао је извор "Гласа Српске".

Полиција је током претреса стана које користи осумњичени Митовић пронашла одређену количину украденог накита.

Митовић је од раније познат по кривичним дјелима, а хапшен је почетком јануара због крађа накита и скупоцјених сатова укупне вриједности од око 38.000 КМ. 

Привођен је крајем прошле године у акцији „Балкон" због сумње да је а провалио у три стана из којих је украо новац, накит, дукате и друге драгоцјености вриједне око 27.000 марака. 

Касније је пријављен да је починио још седам крађа којима је причинио штету од 19.200 КМ.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана