Мистериозна јакна траг до нестале дјевојке у Добоју

Г.С.
Мистериозна јакна траг до нестале дјевојке у Добоју

ДОБОЈ - Интензивна потрага за канадском држављанком Таниом Варајић (23) још увијек није дала резултате иако су прошла 34 дана од када је 4. јула у ноћи прескочивши балкон стана у Улици југ Богдана удаљила се у непознатом правцу.

"Има доста тих ствари за које не знамо шта се десило те ноћи. Једна од ствари је да ли је она имала неки контакт с неким, да ли се она с неким договорила, па је с њим отишла, да ли је случајно наишла на неког. Ово је јакна у којој се она ноћу 29/30. јуна вратила, ноћу је изашла и вратила се у овој јакни. Нама није јасно од кога је она јакну добила, да ли је узела, да ли је добила. Значи, може бити врло битна информација у истрази и молимо грађане Добоја. Она је ту јакну узела тамо код оне напуштене зграде у Видовданској улици, мислим да је то локација гдје је узела. Значи, ти људи који живе у том крају то је сигурно нечија јакна, и ми апелујемо да се јаве", испричао је Зоран Варајић, Танијин стриц.

Истиче да није никаква пријетња њима ако кажу то је моја јакна, а могу нам помоћи у истрази.

"Момак неки и дјевојка која је дала јакну могу нам помоћи у истрази да схватимо напокон шта се ту десило... Она није понијела ту јакну када је нестала, али нам је битна. Можда се с неким договорила те ноћи, па заједно с неким отишла, зато тражимо чија је јакна", испричао је Зоран Варајић.

Само пет дана је након доласка из Канаде Таниа боравила у Добоју прије нестанка, прича њен отац Дејан, а контактирала је каже само са родбином и пријатељима.

Он је током обраћања медијима послао поруку својој кћерки.

"Тања, ако ти гледаш овај видео, молим те, јави се. Станко и Ана и Наташа стално питају за тебе. Значи, ако гледаш овај видео молим те јави се. Ако си с неким ко ти не дозвољава да се јавиш, замоли те људе да се јавиш. Сада уопште није битно шта се десило, битно је само да се Тања врати. Сада не размишљамо о томе ни шта је био окидач и шта није био окидач, сада је битно само да је пронађемо живу и здраву, и да се врати", поручио је Дејан Варајић.

"Нажалост, сви сценарији су могући, значи ми идемо у свим правцима. Најбоља би била варијанта да се она с неким видјела, упознала, договорила и отишла. Нешто што је била можда љута, огорчена, то је тако код омладине се дешава, да им некако дуне из чиста мира па оду. То би био најбољи сценарио да се десио. Нажалост, још увијек је све могуће", навео је Зоран Варајић.    

Из Полицијске управе Добој подсјетили су да је 4. јула око два сата иза поноћи пријављено да се Таниа удаљила из стана те је тада кренула потрага за њом током које је између осталог прегледан шири терен, затим корито ријеке Босне, а извршен је и увид у више стотина сати видео надзора на јавним површинама и приватним објектима.

"Нажалост, само је уочено њено кретање приликом изласка из саме зграде и ни на једном више видео надзору није уочено њено кретање. Такође вршена је размјена информација и са канадском амбасадом која покрива територију БиХ, која се налази у Будимпешти, такође вршена је размјена информација са официром за везу канадске полиције. Очекујемо још неке информације од њих", рекао је Драган Сушић, начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Добој.

Додаје да полицијски службеници настављају са и претрагом терена и прикупљањем информација и вршење увида у видео надзор.

"Нажалост те активности нису дале резултате, надамо се да ћемо пронаћи несталу особу... С обзиром да је до сада нисмо пронашли, а извршена је претрага великог простора, великог терена... Ми се надамо да је она ипак жива и да ћемо доћи до информација, односно да ће се појавити, односно да ћемо пронаћи несталу особу", рекао је Сушић, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана