Мишковић и даље у бјекству, претпоставља се да је имао помагача

Небојша Томашевић
Мишковић и даље у бјекству, претпоставља се да је имао помагача

БАЊАЛУКА  - Ивица Мишковић из Какња који је јуче побјегао из зграде Основног суда у Бањалуци још није ухапшен, а за њим и даље трагају сва расположива судска полиција и припадници бањалучке полиције.

Незванично сазнајемо да је Мишковић искочио кроз прозор из собе у приземљу Основног суда у коју је доведен након изрицања пресуде за обљубу.

Извор близак истрази је рекао да је он искочио кроз прозор просторије који је окренут према оближњем кафе бару "Судница" те је побјегао према бањалучком насељу Борик.

Том приликом, како сазнајемо гурнуо је полицајку која је била уз њега и она је пала на радијатор.

- Покушала је да га спријечи, али није успјела и том приликом је повријеђена. Иако је киша падала бјегунац је веома брзо нестао, а  код себе нема ни документе ни новац па претпостављамо да је имао помагача који га је чекао и одвезао. Није искључена ни могућност да се негдје сакрио - рекао је наш извор.

Мишковић је јуче прије бијега осуђен на четири године затвора због обљубе дјевојчице, односно унуке. Цијели случај десио се 2021. године, а оптужница против њега је подигнута и потврђена прошле године. Он је био у бјекству и за њим је расписана потјерница и притвор, али је каније ухапшен. На Фејсбук страници "Стоп педофилија" објављена је његова фотографија након бјекства као и информација да је он прво напастовао дјечака од 12 година у Какњу, а касније деветогодишњу дјевојчицу у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана