Мирнеса свједочи против саучесника у крађи: "Гдје је нестало милион евра?"

Г.С.
Мирнеса свједочи против саучесника у крађи: "Гдје је нестало милион евра?"

ШТУТГАРТ - Мирнеса Бешлић (42) из БиХ, која је осуђена на три године затвора у Њемачкој због крађе 1,25 милиона евра, поново се враћа на суд, али овај пут као свједок.

Мирнеса, позната по надимку Мики, би требала да свједочи против свог саучесника у крађи Марка И. (45), преноси Телеграф.

Сада већ надалеко позната Мирнеса је радила у Просегуру, фирми за транспорт, из које је украла више од милион евра. Марко је, наводно, био задужен за организацију њиховог бјекства. Њему сада на суду у Штутгарту пријети до 10 година затвора због заједничке крађе, преноси Билд.

Након крађе, Мирнеса је побјегла у Беч с Робертом С. (29), у којег је била заљубљена. Одатле је, како се наводи, уз помоћ шверцера одвела Роберта преко неколико граница у Србију.

Мирнеса је, наводно, касније почела да се плаши Роберта, због чега је и побјегла од њега. Уз помоћ адвоката Маркуса Околисана (46) и полиције, вратила се у Њемачку, гдје је и ухапшена на аеродрому.

Уплашио се Роберта

“Билд” пише да је могуће да се Марко И. исто уплашио Роберта, због чега се вратио у Њемачку, гдје га је полиција ухапсила.

Роберт, за којег се сумња да има везе са мафијом, и даље је у бјекству. “Билд” сазнаје да су истражитељи успјели пронаћи код Марка 4.200 евра.

Мирнеса је потрошила готово 20.000 евра на бјекство. Када је ухапшена на аеродрому у Штутгарту, у џепу је имала 249,40 евра. До данас није познато где је остатак плијена, а истражитељи се надају да ће то сазнати током суђења Марку И.

“Билд” пише да ће Марко И. можда на суду открити гдје се крије Роберт С. и тако ријешити мистерију несталих милиона.

Подсјетимо, након што је пред Земаљским судом у Штутгарту, у врло кратком року недавно осуђена на три године затвора, Мирнеса С. из БиХ је за њемачки РТЛ испричала своју причу те казала како је “све што је направила, направила из љубави”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана