Мирнеса чека дозволу за вјенчање у њемачком затвору

ГС
Мирнеса чека дозволу за вјенчање у њемачком затвору

Мирнеса С., (42), која у Њемачкој служи трогодишњу затворску казну због крађе 1,25 милиона евра из фирме за превоз новца у којој је радила, изненадила је јавност вијешћу да би се ускоро могла вјенчати.

"Заљубљена сам, заручена и чекам вјенчање. Жељела бих чим прије добити дозволу за вјенчање", рекла је Мирнеса С., кад су је новинари њемачког РТЛ-а прије неколико дана посјетили и питали која јој је новогодишња жеља.

Мирнеса се са својим одабраником још никад није срела. Нису се видјели, али се дописују. Открила је како је и он у затвору због пљачке те ће тамо остати најмање до новембра 2026. године.

"Заручили смо се и већ предали захтјев за вјенчање, али трајаће вјечност да све дозволе буду готове", каже Мирнеса.

На питање зашто им се толико жури кад су обоје у затвору, Мирнеса је казала како им је то једина могућност за сусрете.

Наиме, забрањено је лично упознавање или видео разговор преко Скajpа. Али све би то било могуће када би се она и њен заручник вјенчали.

Мирнеса С. не сумња да је њен заручник овај пут онај прави.

"Тако смо слични, невјеројатно, из онога што пишемо се види да се невјеројатно добро слажемо. Једноставно боље упознајеш људе преко дописивања. Ово је тако интензивно. Увијек сам жељела некога тко такођер жели дјецу. Некога тко једноставно чита сваку жељу жене, тко се према жени понаша као према дами. Требала сам завршити у затвору како бих упознала мушкарца својих снова", закључила је Мирнеса.

Мирнеса је открила како је у контакту и с мајком свог заручника. Рекла је како није тражила љубав у затвору, нити још једног криминалца, али се заљубила.

"И ја сам била или постала криминалац, али то ме не чини гором особом. Не бисте требали одмах осуђивати ​​особу само зато што је починила један или више злочина. Особа се може промијенити. Стариш, размишљаш другачије", каже Мирнеса.

Исто је и с њеним заручником. Он такође жели започети нови живот, каже она.

"Само нормалан живот с малом кућом на селу. Остављајући прошлост иза себе. А ту је и планирање породице", открива Мирнеса.

 

Тражила је цијела Њемачка

 

Како је Феникс-магазин.де већ раније писао, Мирнеса С. је поријеклом из Бусоваче у којој је неко вријеме живјела, а родитељи су је се наводно одрекли. Отац јој је преминуо прије неколико година, а мајка живи у Њемачкој. Мирнеса има брата близанца и још једну сестру.

Како је казала, због љубави је 14. октобра 2022.године украла више од милион евра из фирме за превоз новца у Штутгарту у којој је била запослена. Крађа је уочена истог дана, а полиција је започела потрагу за Мирнесом која је постала најтраженија бјегунка у Њемачкој.

За Мирнесом је чак била расписана и награда у износу од 37.500 евра.

Мирнеса је током бијега неколико мјесеци била готово свакодневно у медијима. Њени сусједи су говорили како је живјела повученим животом, пријатељи да је вољела луксузан живот којег није могла имати, а надасве је тежила за љубави.

С друге стране на друштвеним мрежама су многи славили Мирнесин потхват и исмијавали полицију.

Ухапшена је на аеродрому у Штутгарту крајем јануара ове године када је преко адвоката најавила да ће се предати. Врло брзо је осуђена на трогодишњу казну затвора, а новац којег је украла још није пронађен, преносе Независне новине.

Након хапшења је испричала како се заљубила у 28-годишњег Роберта С. којег је упознала само двије седмице прије него је у октобру прошле године направила спектакуларну милионску крађу. А на ту крађу ју је наговарао управо Роберт који ју је изневјерио након што је опљачкала фирму у којој је радила. Нестао је с новцем, а она се потом одлучила предати.

За надати је како ће Мирнеса овај пут у свом заручнику, кад обоје изађу из затвора, доиста пронаћи љубав за којом пати и живот каквом тежи, преноси Феникс-магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана