Минки Брајловић двије године затвора за утају 250.474 КМ

ГС
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Суд БиХ осудио је Минку Брајловић на двије године затвора због пореске утаје 250.474 КМ, за колико је оштетила буџет БиХ.

Брајловићевој је као споредна изречена новчана казна од 10.000 КМ коју је дужна платити у року од шест мјесеци од дана правоснажности пресуде.

Уколико то не учини, Суд ће без одгађања новчану казну замијенити казном затвора тако што ће се за сваких започетих 100 КМ одредити један дан затвора с тим да не може прекорачити прописану казну за то дјело, саопштено је из Суда БиХ.

Оптужена је крива што је од октобра до 30. новембра 2017. године у својству лица овлаштеног за заступање правног лица "Брајловић" Сарајево у стечају, у намјери да избјегне плаћање давања по основу пореза на додатну вриједност, пружањем лажних података о стеченим опорезивим приходима и чињеницама од утицаја на утврђивање износа пореских обавеза, односно непријављеним, необрачунатим и неплаћеним износом ПДВ-а у 2017. години, прибавила имовинску корист правном лицу у износу од 250.474 КМ.

Правно лице "Брајловић" одговорно је што је располагало противправно оствареном имовинском користи у том износу, коју је у име, за рачун и у корист остварила оптужена.

Од овог правног лица одузима се имовинска корист прибављена извршењем кривичног дјела која одговара износу утајеног пореза на начин да ће стечена имовинска корист бити наплаћена у стечајном поступку који се проводи над овим правним лицем код Општинског суда у Сарајеву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана