Министарство одбране БиХ: Покренут поступак за утврђивање одговорности војника ухапшеног с дрогом

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Истражни органи Министарства одбране и Оружаних снага БиХ покренули су поступак за утврђивање дисциплинске и кривичне одговорности припадника Оружаних снага БиХ, који је ухапшен због сумње да је починио кривично дјело неовлаштене производње и промета опојних дрога, саопштило је поменуто министарство.

- Заједнички штаб ОС БиХ 17. јуна запримио обавијест Оперативног центра Источно Сарајево МУП-а РС, да је припадник Оружаних снага БиХ лишен слободе због наведене сумње. Одмах по пријему обавијести, надлежни у МО и ОС БиХ су покренули истражне радње из свог домена дјеловања, а ради утврђивања свих релевантних чињеница везаних за овај случај-саопштено је из МО БиХ.

Додаје се да ће уколико се утврди да је војно лице повриједило одредбе важећих законских и подзаконских прописа,  у складу са степеном прекршаја, бити адекватно санкционисано.

Наводи се да Оружане снаге БиХ оштро осуђују сваки облик непримјереног понашања припадника ОС БиХ, које доводи до повреде одредаба етичког кодекса понашања те нарушавања угледа.

- Од свих припадника ОС БиХ се тражи и очекује да искажу највећи степен професионализма, моралног и одговорног понашања током обављања својих професионалних, али и свакодневних обавеза - наводи се у саопштењу.

Припадник ОС БиХ Немања Трипковић (28) из Фоче ухапшен је у четвртак након што је код њега пронађено више од пет килограма марихуане. Трипковића је полиција контролисала  у Љубогошти код Пала и током претреса  "фијата" којим је управљао пронађени су наркотици. Дрога је била скривена и упакована у пет пакета. Заједно са њим ухапшен је и Слободан Самарџија из Сокоца за којег се сумња да му је продао дрогу иа који је од раније познат по кривичним дјелима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана