Министарство формирало комисију за истрагу пада авиона на Козари: Тијела пилота и копилота поломљена и угљенисана

Н. Т.
Министарство формирало комисију за истрагу пада авиона на Козари: Тијела пилота и копилота поломљена и угљенисана

БАЊАЛУКА - Тијела пилота и копилота авиона "пајпер", који се срушио на Козари, Ирине Перцилијак и држављанина Србије Игора Ивановића скоро потпуно су угљенисана, а они су умрли усљед тешких поврда које су задобили приликом пада, утврђено је обдукцијом.

Према том налазу њихова тијела су буквално сва поломљена и није им било спaса те су изгорјела када је плануо керозин у авиону.

Узрок пада још није утврђен, а Министарство транспорта и комуникација БиХ Војин Митровић формирао је комисију надлежну за даљњу истрагу.

- На челу комисије је главни истражилац Салко Бегић, а она ће редовно извјештавати јавност о напретку истраге - саопштено је из Министарства транспорта и комуникација БиХ.

Авион фирме "СТС Авијација" нестао је  с радара  у четвртак послијеподне, а олупина је након 24-часовне потраге пронађена у петак у шуми у селу Суботићи на Козари.

Тада је једно тијело пронађено  у авиону, а друго поред њега. Након пада авион се распао на више дијелова који су остали расути по шуми.

Из авиона је у доба несреће обављана орална вакцинација животиња на подручју Козаре, односно бацани су колачићи с лијеком.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана