Милорад Тодоровић сједио кад га је покосио рафал

Дневни аваз
Милорад Тодоровић сједио кад га је покосио рафал

Сарајево - У Суду БиХ јуче је настављено суђење Младену Ждрали званом Пата (32), који се терети за учествовање у троструком убиству које се догодило у кафани "Два бора" у сарајевском насељу Враца 2005. године, а ухапшен је у акцији Државне агенције за истраге и заштиту (SIPA) кодног назива "Лутка 2".

Подсјећамо да су тада убијени Милорад Тодоровић, Радомир Јанковић, Есад Шендеровић, а Мурат Комарица је рањен.

Поступајући тужилац Дубравко Чампара позвао је као свједока Вахидина Шахинпашића, истражиоца SIPA-е, али је он оправдао свој недолазак јер се налази на службеном путу у Бугарској.

Свој исказ на јучерашњем рочишту дала је Олга Вукша, истражитељ за крвне и сексуалне деликте Сектора криминалистичке полиције МУП-а КС, која је била дио увиђајне екипе на мјесту злочина. Она је казала да се овим послом бави више од 10 година те је описала шта је затекла на мјесту убиства.

- Увиђај је предводио тада дежурни тужилац Џемал Карић. Колеге из криминалистичке технике су, такођер, присуствовале увиђају који је био испред и у монтажном угоститељском објекту који се налазио с десне стране улице Младих муслимана. У објекту су затечена два тијела. Друга двојица су одвезена у болницу. Комарица је рањен у десну шаку, а Јанковић је преминуо у КЦУС-у након неуспјеле реанимације - казала је Вукша.

Свједок је, такођер, навела да су испред објекта пронађене чахуре од метака, а у објекту трагови крви те испаљена зрна.

- Било је поломљено порталско стакло од хитаца. Уз портал је био угао на којем је сједио убијени Тодоровић. Унутра смо пронашли више деформисаних зрна. С друге стране објекта пронашли смо и чахуре које су фотографиране и касније послане на вјештачења. Шендеровић је затечен мртав иза шанка, а на зиду су била видљива оштећења од хитаца. Увиђај смо прекинули око 1 сат ујутро због временских прилика. Настављен је сљедећег јутра - појаснила је Вукша.

Показан прозор

Тужилац Чампара предочио је свједоку и фотодокументацију која је сачињена на увиђају. На фотографијама су биле приказана тијела убијених у положајима у којима су затечени. Приказан је и прозор кроз који су хици испаљени слеђа Тодоровићу.

Ждрале и његов бранилац Керим Челик нису имали питања за овог свједока.

Подсјећамо да је, према наводима оптужнице, Ждрале с Борисом Говедарицом, који је касније убијен из њима познатих разлога, организирао убиство Милорада Тодоровића, те да су по претходном договору прибавили средства за извршење кривичног дјела и провели друге припремне радње да га убију.

Сљедеће рочиште заказано је за 10. децембар ове године.

Тражи премјештај

Челик се обратио Суду са захтјевом да његовог клијента из КПЗ-а Мостар премјесте у притворску јединицу Суда БиХ, јер, према његовим информацијама, има шест слободних мјеста. Чампара се противио овом приједлогу рекавши да су Ждрали у притвору стражари пронашли мобител.

- Мобител није пронађен код Ждрале, већ у просторији у којој се налазио, а ту с њим бораве и други притвореници - казао је Челик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана