Миљановић о акцији „Лист”: Хапшења због куповине гласова за мандат посланика

ГС, Срна
Миљановић о акцији „Лист”: Хапшења због куповине гласова за мандат посланика

БАЊАЛУКА - Три лица из Лакташа и Бањалуке ухапшена су у оквиру полицијске акције “Лист” због сумње да су починила кривично дјело подмићивање при изборима или гласању, односно учествовању у куповини гласова за лице које је освојило мандат посланика.

Изјавила је то начелник Одјељења за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске Мирна Миљановић и потврдила да је у акцији ухапшено  лице које је на протеклим изборима освојило мандат за посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Раније је су извори блиски истрази рекли да је међу ухапшенима новоизабрани посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Александар Трнинић. Поред њега,  ухапшени су и полицајац Бојан Стојић из Бањалуке, те Сава Дуцановић Шокчевић, директор старачког дома “Плави дом” у Драгочају.

У полицији су потврдили да су ухапшена лица А.Т. из Лакташа, те Б.С. и С.Д.Ш. из Бањалуке.

Миљановићева је рекла да ће лице чији су иницијали Б.С. бити суспендовано јер је полицијски службеник МУП-а и против њега ће бити поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка.

У току су претреси на више локација које користе ова лица на подручју Бањалуке и Лакташа.

Акцију спроводе полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Република Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а према наредбама Основног суда Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана