Миљани Кецмановић продужена мјера забране комуникације са сином

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Виши суд у Београду продужио је за још три мјесеца Миљани Кецмнаовић мјеру забране да прилази, састаје се и комуницира са својим сином К.К., који је 3. маја прошле године у Основној школи Владислав Рибникар убио девет вршњака и чувара те школе.

Мјера забране приласке, комуницирања и састајања са свједоком, односно са К.К. је одређена у октобру прошле године и од тад је суд контролише на свака три мјесеца, рекла је за Танјуг портпарол тог суда Милица Величковић.

Суд је одлуку о продужењу мере донио 11. октобра.

Дjечак се од 3. маја, односно од хапшења налази у психијатријској клиници.

У кривичном поступку који се води против Владимира и Миљане Кецмановић, родитеља дјечака, на претходном суђењу 8. октобра свједочио је њихов син К.К.

Суђење се наставља 17. октобра испитивањем малољетника који је у овом поступку свједок.

Ово суђење је затворено за јавност и одржава се у згради Вишег суда, али је, с обзиром на то да свједочи малољетник, привремено измjештено у зграду Специјалног суда у Устаничкој улици.

Отац дјечака оптужен је да је извршио кривично дјело - тешко дјело против опште сигурности, јер је дијете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Мајка Миљана Кецмановић је оптужена јер је њен ДНК пронађен на једној чаури у учионици у којој је масакр почињен. 

Дjечак К.К., који у вријеме извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је 3. маја у школи из два очева пиштоља која је узео 1. маја. 

Он их је кобног дана ставио у ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро дјеце и наставницу историје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана