Миленку Мићићу условна казна затвора од осам мјесеци

Срна
Миленку Мићићу условна казна затвора од осам мјесеци

САРАЈЕВО - Суд БиХ изрекао је Миленку Мићићу условну казну од осам мјесеци затвора за пореску утају или превару, која неће бити извршена ако у року двије године, од дана правоснажности пресуде, не почини ново кривично дјело.

Условна казна Мићићу изречена је након разматрања споразума о признању кривице.

Оптуженом је, као споредна, изречена казна од 2.000 КМ, коју је дужан да плати у року од три мјесеца од дана правоснажности пресуде.

Уколико Мићић не плати новчану казну у цијелости или дјелимично, Суд ће је замијенити казном затвора тако што ће за сваких започетих 100 КМ новчане казне бити одређен један дан затвора, с тим да не може прекорачити прописану казну за наведено дјело, саопштено је из Суда БиХ.

Оптужена фирма у овом предмету “МДМ - Перић плус” из Бијељине одговорна је што је починила кривично дјело пореска утаја или превара, те је Суд изрекао казну од 5.000 КМ, коју је ово правно лице уплатило у корист буџета БиХ.

Од фирме “МДМ - Перић плус” одузета је имовинска корист прибављена извршењем кривичног дјела у износу од 29.750 КМ, колико је оптужено правно лице уплатило у корист буџета БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана