Мигранти пријавили да их је група мушкараца претукла и опљачкала у БиХ

ГС
Мигранти пријавили да их је група мушкараца претукла и опљачкала у БиХ

КАРЛОВАЦ - Карловачка Полицијска управа прослиједиће полицији у БиХ кривичне пријаве деветоро илегалних миграната, које је у петак на подручју БиХ физички напала и опљачкала група непознатих мушкараца, саопштила је карловачка полиција.

Међу нападнутим илегалним мигрантима у БиХ Афганистанац (22) је у лошем физичком стању с видљивом повредом главе.

У саопштењу ПУ карловачка наводи како су у петак, 11. августа, послијеподне приликом заштите државне границе Републике Хрватске полицијски службеници затекли на подручју општине Цетинград, девет страних држављана који су незаконито прешли државну границу Хрватске.

Криминалистичким истраживањем радници ПУ утврдили су да су илегалне мигранте у шуми на територију Босне и Херцеговине пресрела четворица непознатих мушкараца и напали их.

"Уз примјену физичке силе, вербалне пријетње те пријетње ватреним и хладним оружјем, отуђили су им новац, мобилне телефоне, торбе с одјећом и друго", саопштено је из Полицијске управе.

Након почињеног казненог дјела "група мушкараца их је одвела до напуштене куће, одакле су мигранти усљед сплета околности побјегли и пјешице кренули према Републици Хрватској", додаје се у саопшењу.

Из карловачке ПУ најављују међународну полицијску сарадњу везано за овај случај.

Сви су илегални мигранти, страни држављани, од Републике Хрватске затражили међународну заштиту, азил, преноси Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана