Мигрант убијен у тучи у кампу "Липа"

Срна
Мигрант убијен у тучи у кампу "Липа"

БИХАЋ - У тучи миграната у привременом мигрантском кампу "Липа" код Бихаћа једно лице је подлегло усљед задобијених повреда, а друго је повријеђено, рекао је Срни портпарол Министарства унутрашњих послова (МУП) Унско-санског кантона Але Шиљдедић.

Шиљдедић је рекао да су о сукобу веће групе миграната полицију синоћ обавијестили припадници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, који обезбјеђују камп "Липа".

-На мјесто догађаја упућене су све расположиве снаге које смо имали у том тренутку. Ситуација у кампу убрзо је стваљена под контролу. Утврђено је да су двојица задобила повреде ножем, и то један у руку, а други у груди - навео је Шиљдедић.

Према његовим ријечима, провријеђени мигранти су превезени у бихаћку болницу, да би у 22.30 полиција обавијештена да је подлегао повредама мигрант рањен у груди.

-Увиђај на мјесту догађаја су обавили наши припадници. Истрага се спроводи у смислу документовања кривичног дјела убиство, а према дасадашњим подацима сукоб се, највјероватније, десио међу држављанима Сирије - истакао је Шиљдедић.

Он је додао да ће више података бити познато након истраге.

У кампу "Липа" тренутно борави 1.480 миграната из бројних земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана