Међународна потјерница за осумњиченим због експлозије

Танјуг
Foto: Илустрација

ГЕТЕБОРГ- Шведско тужилаштво издало је данас међународну потјерницу за станаром зграде у другом по величини граду Гетеборгу, након експлозије раније ове недјеље, која је изазвала пожар и повреде код 16 особа од којих су четворо у тешком стању.

Власти су саопштиле да је мушкарац, кога нису именовали, осумњичен за покушај убиства, подметање пожара и опште опасности. Наводи се да је мушкарац стар 50 година и да би требало да буде изручен Шведској ако буде ухапшен, али за сада није потврђено да је тај човек у иностранству.

Шведски медији објавили су да је рођен у Пољској и да је у тој згради живео са мајком. Шведски радио пренио је изјаву неименованог комшије који је рекао да је осумњичени имао "много хемикалија, било у стану или у подруму, које су проузроковале јак мирис".

Према шведским новинама власник некретнине покушавао је да исели мушкарца и његову мајку из њиховог стана у згради, а неки од медија објавили су да је селидба планирана за дан експлозије. Водећи шведски дневник Афтонбладет је саопштио да је полиција већ оптужила тог човека за неколико кривичних дела недељу дана пре експлозије,а лист је такође извјестио да је осумњичени, након што му није било дозвољено да види мајку у старачком дому због ограничења пандемије, узнемиравао неколико људи, укључујући власника зграде.

У раним јутарњим часовима 28. септембра стамбени блок је разорен снажном експлозијом, а пожар који се проширио оштетио је најмање 140 станова , због чега је на стотине становника евакуисано, а четири особе су у критичном стању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана