Медини Мукановић 18 мјесеци затвора за кријумчарење особа

Срна
Медини Мукановић 18 мјесеци затвора за кријумчарење особа

САРАЈЕВО - Медини Мукановић /27/, која је оптужена због кријумчарења особа, изречена је казна затвора од 18 мјесеци, а која неће бити извршена уколико оптужена у року до четири године не почини ново кривично дјело.

Мукановићева ће платити и споредну казну од 500 КМ, а биће јој одузети предмети кориштени за извршење кривичних дјела укључујући мобилне телефоне и картице.

Она је признала кривицу за кријумчарење особа, а процесуирана је у оквиру предмета "Липа" у којем је више особа оптужено за организовано кријумчарење особа које нису имале документе за законит боравак у БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Мукановићева се обавезала да ће, након правоснажности пресуде, дати исказ у својству свједока у овом предмету, те свједочити на главном претресу. Споразумним признањем кривице, Мукановићева се одрекла права на суђење, као и права на жалбу на пресуду Суда БиХ.

Припадници Граничне полиције БиХ су у децембру 2020. године, на подручју Бихаћа, Велике Кладуше и Цазина спровели акцију "Липа" у којој је више од 20 особа ухапшено због кривичног дјела кријумчарење особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана