Медији: Возач аутобуса из БиХ претукао дјевојку

Г.С.
Медији: Возач аутобуса из БиХ претукао дјевојку

СПЛИТ - Возач аутобуса компаније из Сарајева Е. П. (39), у сриједу, 17. јула, на Аутобуској станици у Сплиту брутално је претукао Е. Т. (28) из Сарајева с којом је био у интимној вези.

Због овог напада интервенисала је и полиција, те је мушкарац већ другог дана, 18. јула, изведен пред судију за прекршаје у Сплиту, који му је изрекао условну казну од 30 дана затвора под условом да у року од 12 мјесеци не почини ново кривично дјело.

Према документима које је “Авазу” уступила нападнута дјевојка, која у Сплиту тренутно ради, брутални напад десио се у аутобусу, 17. јула, у 20:50 сати, када ју је прво вербално напао, тјерајући је да изађе из возила.

Како се наводи псовао јој је и вријеђао је пред својим пријатељем, говорећи јој погрдне ријечи.

Након што му се обратила, говорећи: “Шта је с тобом”, он ју је ухватио за рамена и одгурујући је псовао јој мајку, наводи поменути медиј, а потом, како је наведено у пресуди Прекршајној суда у Сплиту, ухватио за косу, повлачио је и десном руком ударио по врату.

“Аваз” преноси да је усљед ударца дјевојка пала на сједиште, а возач јој је сјео на трбух, након чега се дигао и поново је почео тући, ударивши је опет по врату, послије чега је она пала на под аутобуса, а он ју је онда ногом ударао по стомаку.

Додаје се да се дјевојка домогла мобилног телефона да позове полицију, а он јој га је покушао отети, поново је ударајући објема рукама по врату.

“Због удараца ногом дјевојка је задобила обилно матерично крварење, површинске повреде на врату, трбуху, доњем дијелу леђа и здјелице, те контузије на леђима. На себи је имала видљиве повреде на надлактицама, лијевој наткољеници и огреботине по лијевој шаци”, наведено је у љекарском налазу Дома здравља у Сплиту.

Судија је утврдио да је возач починио насиље из члана 10. Закона о заштити од насиља у породици, те му је изрекао споменуту казну.

Нападнута дјевојка казала је да, и поред свега, компанија у којој ради Е. П. није дисциплински казнила возача.

Навела је и да је возач, иако му се у документима као мјесто становања спомиње Сарајево, тренутно настањен у Какњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана