Медији: Разбојничкој групи у ликвидацији Ђокића помогао неко ко познаје терен

ГС
Foto: Новости.рс

АЛЕКСИНАЦ - Полиција располаже оперативном информацијом ко је особа која је, по свему судећи, типовала трочлану породицу Ђокић, чија су тијела пронађена прије три дана у једној јами поред сметљишта у атару села Моравац, недалеко од Алексинца.

Горан (57), његова супруга Гордана (56) и кћерка Лидија (26) брутално су убијени из ватреног оружја, са по најмање два метка у главу и груди, показала је обдукција.

Послије злочина тијела су спаљена, а потом наслагана једно на друго у рупи. Како сазнају српски медији, ватра је највише оштетила тијело дјевојке.

Према незваничним информацијама, монструозно убиство је починила највјероватније разбојничка група, која је имала помоћ неког из овог краја, који детаљно познаје терен.

"Човек са којим смо хтели да обавимо разговор је ван земље. Он је регуларно прешао границу у такозвано критично време, односно у време нестанка и проналажења тела Ђокића. Његов излазак из Србије забележиле су и камере. Он је у новчаним проблемима, али немамо податак да ли је позајмљивао новац од Ђокића, односно да ли им је дуговао. Неки трагови указују да је он могао да организује овај злочин", наводи саговорник "Новости" близак истрази.

Према информацијама до којих су дошли, током увиђаја у запаљеном "пасату", власништво Ђокића, полиција је пронашла чауру. У току је вјештачење како би се утврдио калибар метка, односно из ког је тачно оружја испаљена. Иначе, 12 километара даље, гдје су пронађена тијела, полиција је у понедјељак "оградила" велико подручје, а форензичари су металдетекторима трагали за додатним доказима.

Сумња се да су Ђокићи убијени у аутомобилу, а не искључује се ни могућност да је оружје имало пригушивач, јер нема свједочења да су се чули пуцњи. Такође, како се сумња, убице су наводно покупиле чауре, али постоји могућност да су направиле пропуст, па би пронађена чаура могла да буде један од кључних доказа.

У Алексинцу се у понедјељак могло незванично чути да је полиција приликом претреса стана Ђокића пронашла футролу за пиштољ, али у њој није било оружја.

"Утврђено је да Горан није имао дозволу за оружје, што не значи да га можда није поседовао. Могуће да је пиштољ набавио ради личне безбедности, јер је неретко био на мети лопова због мењачнице коју је држао. Пошто пиштољ није нађен у стану, могуће је да га је носио са собом у ноћи када је са супругом и ћерком отет и убијен", каже извор из истраге.

Додају да су сазнали да је Горан увијек имао велику количину новца у готовини код себе.

"Наводно, никада се није одвајао од те мале металне касе. Унутра је увек било по 50.000, а понекад и 100.000 евра у готовини. Та касица није пронађена", говори извор из истраге за Новости.

Много је полицајаца и у самом Алексинцу, као и у Моравцу гдје су посљедњи пут виђени и у оближњој Тешици гдје је пронађен запаљен ауто.

Разговарају са мјештанима, чешљају сваки педаљ овог краја, како би ушли у траг починиоцима. Више особа је приведено и на информативни разговор, а према сазнањима, сви су прошли полиграф, пишу Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана