Марко Котурић осуђен на годину дана затвора због пореске утаје

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

САРАЈЕВО - Суд БиХ осудио је Марка Котурића за пореску утају осуђен на казну затвора у трајању од једне и новчаном казном у износу од 10.000 КМ.

Пресуда за кривично дјело пореске утаје или преваре донесена је послије одржаног рочишта за разматрање споразума о признању кривице. Од оптуженог се одузима противправно стечена имовинска корист у износу од 153.577 КМ.

Из Суда БиХ су навели да је пресудом донесеном 4. фебруара ове године оптуженом као споредна изречена новчана казна у износу од 10.000 КМ коју ће уплатити у корист буџета БиХ у року од једног мјесеца од дана правоснажности пресуде.

Уколико у наведеном року не уплати новчану казну, иста ће бити замијењена казном затвора. Оптужени Котурић крив је што је у својству оснивача, власника и директора, одговорног лица овлашћеног за заступање правног лица "Микс" Орашје без ограничења овлашћења, управљао инкриминисаним пословањем овог правног лица у периоду од априла 2011. до децембра 2013. године и избјегао да плати давања прописана пореским законодавством БиХ.

Котурић је избјегао да плати давања прописана законом пружањем лажних података о чињеницама које су од утицаја на утврђивање износа обавеза, а износ пореза чије се плаћање избјегава прелази износ од 200.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана