Марјановићу потврђена казна за покушај убиства 10 особа

Н. Т.
Марјановићу потврђена казна за покушај убиства 10 особа

БАЊАЛУКА - Ренато Марјановић (34) из Приједора правоснажно је осуђен на седам и по година затвора због покушаја убиства десет особа.

Пресуду му је изрекао Врховни суд Републике Српске те тако потврдио ранију одлуку Окружног суда Приједор.

Према пресуди, Марјановић је у марту 2021. године из аутоматске пушке испалио 29 метака на кафић "4 WD" у Приједору те тако покушао да убије 10 особа. Осам пројектила погодило унутрашњост објекта, а неки су летјели у висини глава гостију, али нико није погођен.

Према оптужници, мотив напада била је Марјановићева свађа са Драженком Билбијом, Драганом Родићем и Горданом Мрђа, до које је дошло у кафе бару "4 WD" и испред њега. Након свађе Марјановић се возилом довезао до кафића и са сједишта аутомобила отворио ватру у намјери да, како се наводи у оптужници, убије Билбију, Родића и Мрђу, као и Слободана Шаренгаћу, Радислава Матијаша, Мериму Каурин, Јелену Мирчић, Драгана Драгојевића, Ђорђа Старчевића и Николину Балабан, који су се налазили у кафићу.

Марјановић је послије злочина побјегао у Бањалуку, гдје је два дана касније ухапшен на основу потјернице. Он је од раније познат полицији по чињењу кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана