Маринковић негира да је умијешан у убиство сарајевских полицајаца

Небојша Томашевић
Маринковић негира да је умијешан у убиство сарајевских полицајаца

САРАЈЕВО - Саво Маринковић тврди да нема везе са убиством сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића те да се није скривао и бјежао, казао је "Гласу Српске" његов адвокат Бојан Веселиновић.

- Немам никакве везе с ликвидацијом полицајаца. Осим тога, тражио сам изручење по скраћеном поступку јер немам везе с овим. Нисам бјежао, а у Њемачкој сам био по другом основу.  Дигла се хајка на мене - изјавио је Маринковић у суду.

Веселиновић је појаснио је да одбрана сматра да у овом случају  нема доказа против Маринковића осим изјаве једног лица.

- Јутрос је  у Кантоналном суду у Сарајеву било рочиште поводом одређивања притвора на коме се мој брањеник изјаснио о оптужбама против њега. Сматрамо да нема основа за притвор јер нема довољно доказа ни за основану сумњу да је починио оно зашто га терете. Осим тога, он се није скривао већ је у Њемачкој био у притвору и затвору. Тражио је изручење по скраћеном поступку - казао је Веселиновић.

Са друге стране,  Тужилаштво Кантона Сарајево је остало при свом приједлогу и сматра да постоји  сумња да је Маринковић учествовао у злочину.

Адвокат Бојан  Веселиновић је појасно да је његов клијент на издржавање затворске казне у Њемачкој упућен у јулу  2020. године, а прије тога је неко вријеме провео у притвору.

Маринковић је јуче изручен из Њемачке у БиХ, а смјештен је у Казнено поправни завод у Сарајеву  јер му је након расписивања потјернице одређен притвор. Он се у тој установи, како сазнајемо, налази под сталним надзором.

Маринковић је у Њемачкој био у затвору због трговине дрогом. Припадници Граничне полиције БиХ преузели су га у Франкфурту и он је пребачен  у БиХ авионом, који је јуче слетио у Сарајево.

Улога Маринковића у поменутом злочину откривена је након свједочења његовог кума Александра Мацана, такође осумњиченог у овом случају, а који је рекао да је управо Маринковић наводно особа која је из возила пуцала у Шеховића и Вујиновића.

Полицајци Адис Шеховић и Давор Вујиновић усмрћени су 26. октобра 2018. године око пет часова. Тада су на њих док су се возили у полицијском аутомобилу паљбу отворили крадљивци који су на паркингу у Гетеовој улици покушавали украсти "голф 6" хрватских таблица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана