Маринко Билбија пристао на 500 КМ казне због давања мита од 200 КМ

Н. Т.
Маринко Билбија пристао на 500 КМ казне због давања мита од 200 КМ

БАЊАЛУКА - Окружни суд прихватио је споразум који је оптужени за давање мита Маринко Билбија из Новог Града закључио са Републичким тужилаштвом и пристао да буде осуђен на новчану казну од 500 КМ.

Осим казне, Билбија се обавезао да свједочи против друга два оптужена пореска инспектора Немање Баровића и Михајла Ристића из Приједора.

Према оптужници Билбија је њима дао мито од 200 КМ како би му они смањили казну за уочене неправилности у његовој продавници "Нина"

- Они су дошли у његову продавницу и уочили неправилности око новца у каси. Тада је радница позвала власнике и дошао је Билбија и позвао у магацин инспекторе и питао да се договоре да их он почасти и да му они смање казну, а они су пристали на то. Када су инспектори изашли из продавнице Билбија је пришао њиховом ауту и дао новац - наведено је у оптужници.

Након признања Билбије, суд је раздвојио судски поступак против Баровића и Ристића. Осим за ово, Баровићу на терет је стављено да је у још два наврата узео мито од 5.000 КМ, те од 5.000 евра и 250 марака. 

На терет му се ставља и да је узео 500 КМ за противзаконито посредовање. Оптужени инспектори ухапшени су почетком маја у акцији "Сводна", када је у Баровићевој гаражи пронађено 21.400 евра  у књизи "Етички кодекс за професионалне рачуновође".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана