Марихуану продавао на улицама Бањалуке

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Бањалучанин Филип Живковић  (24) оптужен је за шверц марихуаном коју је продавао по цијенама  од  20 до 50 КМ на подручју Бањалуке.

Оптужницу против њега подигло је Окружно тужилаштво у Бањалуци, а потврдио Основни суд у том граду. Терете га за неовлаштену производњу и промет опојних дрога. Према оптужници Живковић  је дрогу држао и продавао од марта  до 9. јула ове године када је и ухапшен. Како се наводи наркотике је у више наврата продао М. С. и то по цијени од 20 КМ до 30 КМ као и  Д. Ј. за цијене од 20 КМ до 50 КМ.

Терете га да је  8. јула ове  године, у Бањалуци, продао 0,99 грама дроге М.С. за 30  КМ, а Д.Ј. 2,6 грама за 50 КМ. Оптужницом му је стављено на терет и да је држао дрогу у стану који је користио у  улици Младена Стојановића у Бањалуци. Како се наводи дрога је била упакована у 74 мање врећице, укупне нето масе 249 грама, као и у двије врећице до око 1,4 грама, кесицу тешку око осам грама, док је  у бијелој фолији држао 7,7 грама дроге. Живковић има и држављанство Србије, а за њим је Интерпол Београд био расписао потјерницу те је ухапшен ухапшен 9. јула у Бањалуци због сумње да се бавио препродајом дроге. Тада је у оквиру хапшења претресом на једној локацији у Бањалуци нађено око 655 грама марихуане, двије дигиталне ваге, два лаптопа, мрвилица и 2.750 евра и 210 КМ за који се сумња да је прибављен извршењем кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана