Мандић опет преузео одбрану и испитивао свједоке

Небојша Томашевић
Мандић опет преузео одбрану и испитивао свједоке

БАЊАЛУКА – Оптужени Далибор Мандић (37), којег терете за брутално убиство Ариела Богдановића (28) којег је избо ножем, у наставку суђења у бањалучком Окружном суду поново је преузео своју одбрану умјесто адвоката Зорана Бубића те је испитивао свједока Жарка Славнића који му није потврдио све његове наводе и упите.

Оптужени је најавио своје свједочење те од суда тражио вријеме да се припреми за своју одбрану.

Свједок Славнић  радио је на обезбјеђењу у фирми гдје су радили Мандић и Богдановић и питање оптуженог да ли је тачно да су се сваки дан срдачно поздрављали и причали истакао  да то није било баш тако.

- Није тачно, радио сам у смјенама, ноћна, дневна и био слободан два дана, те сам вас виђао само у дневним смјенама, не сваки дан. Поздрављали се јесмо и према свима радницима сам настојао бити уљудан. Ни са ким нисам био тако близак. Сјећам се једном да смо разговарали кад је била присутна Жељка Ољача. Ви сте ручали, а ја с њом пио кафу- рекао је свједок Славнић.

Мандић га је питао и да ли је тачно  да му је једне прилике причао да полаже за камион и да му је жеља да постане возач, свједок је рекао да се не сјећа појединачног разговора. Оптужени је упитао свједока: Да ли био сте моје понашање описали као асоцијално и чудно, да сам био некомуникативан?, а Славнић му је договорио да није квалификован да би то оцијенио.

Мандић је наставио те тражио од свједока да каже да ли би његовo понашање према њему оцијенио асоцијално ?

- Мене лично нисте никада увриједили-рекао је Славнић, а Мандић је затим упитао да знали да ли је он имао сукоба са Богдановићем или неким другим у фирми.

Свједок му је одговорио да не зна за то и да је оптужени  у згради у којој је он радио на обезбјеђењу радио мјесец те отишао на друго мјесто.

- Вратили сте се 15 дана прије тога догађаја и у том периоду видио сам вас два пута - рекао је Славнић, али је Мандића интересовало да ли је свједок примијетио како се он понашао у тих 15 дана, да ли је на пулту оставио дознаке за боловање и је ли се отежано кретао.

Славнић је одговорио да није примијетио да се оптужени отежано кретао, а да сви радиници на пулт оставе дознаке за боловања у које он није имао увида.

Мандић се на крају захвалио свједоку и рекао да се извињава што није примио позив на вријеме, али га је судија напоменуо да он са тим нема ништа.

Осим Славнића одбрана планира саслушање још једног свједока, који се данас није појавио и саслушање оптуженог. Процес је потом одгођен за 24. новембар, након чега је Мандићев адвокат Зоран Бубић рекао како му оптужени сугерише да му треба више дана за припрему одбране, бар 15.

Предсједник вијећа судија Драган Улетиловић рекао да има довољно времена и нека размисли о свему.

Мандића терете за тешко убиство почињено на свиреп или подмукао начин које починио 2. децембра прошле године око 19.35 часова на Булевару Српске војске.

Како се наводи у оптужници Мандић је кобне вечери, у намјери да га убије, пратио Богдановића који је ишао из правца Тржног центра „Делта планет” према Рабровачком мосту.

Сустигао га је у близини студентског кампуса и убо ножем у предјелу горњег дијела трупа након чега је Богдановић рањен почео да бјежи те је прешао коловоз улице Булевар српске војске и пао код бензинске пумпе.

Мандић му је притрчао те га ножем убо осам пута и усмртио, а затим побјегао.

Убиство су снимиле  камере оближњег видео надзора.

ПРИТВОР

Предсједник судског вијећа Драган Улетиловић рекао је да је донесена одлука да се оптуженом продужи притвор.

Појаснио је да му је та мјера продужена за још два мјесеца јер суд сматра да за то постоје оправдани  разлози.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана