Малверзацијама с хипотеком: Предузеће преварено за око 189.000 КМ

Небојша Томашевић
Малверзацијама с хипотеком: Предузеће преварено за око 189.000 КМ

БАЊАЛУКА - Бањалучани С.С. и О.Р. те Д.М. из Шипова осумњичени су да су несавјесним радом у служби лицу Д. Ђ. из Шипова издали листу о непокретности да његов пословни простор није под теретом иако је на њему била уписана хипотека банке, па је он захваљујући томе преварио једно предузеће.

Незванично сазнајемо, да је РУГИП именовало С.С. и О.Р. те Д.М. у Комисију за издавање листе непоктретности.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука против С.С. и О.Р. те Д.М. поднесен је извјештај бањалучком Окружном тужилаштву за несавјестан рад у служби, а против Д.Ђ. за превару.

- Пријављена лица се сумњиче да су наведена кривична дјела починила у временском периоду од 14. маја 2021. године до 15. априла 2022. године, чиме су оштећеном предузећу причинила материјалну штету у износу од око 188 675 КМ-наведено је у саопштењу.

Према незваничним информацијама Д.Ђ. је захваљујући потврди које су му издали С.С. и О.Р. те Д.М. са једним предузећем из Бањалуке закључио уговор о хипотеци на свој пословни простор.

- С обзиром да је тај простор већ био оптерећен хипотеком од једне банке, предузеће није могло да наплати своју хипотеку па је и оштећено за скоро 189.000 КМ-појаснио је извор близак истрази. Н.Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана