Мајка убијеног Марка и рањеног Милоша Бајовића: Пуцао си ми у синове, а ниси их познавао

Небојша Томашевић
Мајка убијеног Марка и рањеног Милоша Бајовића: Пуцао си ми у синове, а ниси их познавао

Требиње - Све си ми срушио за један минут! Убио си ми сина пред женидбу, пред све што га је чекало у животу, а други ми једва остао жив! Зашто, кад их готово ни познавао ниси?

Ово је јуче на почетку суђења Немањи Илићу (32) из Билеће, оптуженом за убиство суграђанина Марка Бајовића (25) и тешко рањавање његовог брата Милоша (31), изјавила мајка Бајовића Ружа.

- Зашто си ми унесрећио породицу? - рекла је кроз сузе Ружа Бајовић пред судским вијећем којим је предсједавао Харис Хакаловић.

Испричала је да је као удовица погинулог борца Војске Републике Српске од 1992. одгајала као самохрана мајка двојицу синова и кћерку у лошем имовном стању и начинила од њих праве људе.

 - О томе вам могу свједочити сви који су знали моју дјецу, од најранијег дјетињства до данас. Када је Марко убијен, добили смо 3.000 телеграма, а сахрани је присуствовао велики број људи - истакла је она.

Казала је да су синови по завршетку факултета у Бањалуци отворили кафић добивши субвенције као дјеца палих бораца, а кћерка се удала.

- Када сам након жалости за супругом мало дошла себи и постала најсрећнија мајка на свијету, задесила ме смрт једнога и рањавање другог сина. У своје и име кћерке тражићу максималну казну за Илића и све обештећење које нам припада јер, иако нам Марка ништа не може вратити, ово је барем дјелић правде коју треба да добијемо - казала је Ружа Бајовић.

Адвокат оптуженог Илића Мира Вучинић је на ове исказе додала да одбрана и оптужени не споре убиство, али ће, како каже, доказати да се догађај није десио на начин како то оптужба тврди. Одбрана је затражила одгађање јучерашњег суђења јер је, по образложењу Вучинићеве, тек 18. децембра добила медицинско-балистичке и друге налазе па није имала довољно времена за припрему. Наставак је заказан за 28. децембар када ће бити саслушан Милош Бајовић.

Према оптужници, Илић је пуцао у браћу Бајовић 14. јула у 3.45 часова испред једног билећког кафића. Тада је убио Марка, а тешко ранио Милоша. Илић се раније изјаснио да није крив по наводима оптужнице.

Тужилац

Тужилац Жарко Милић испричао је да су Бајовићи са друштвом били у кафићу као и оптужени Илић.

- Једни другима су одбијали узети почашћено пиће и свађали су се, али ништа није слутило на овакву озбиљност док се након фајронта у 3.30 нису аутомобилима сусрели на низбрдици испод кафића. Ту је Марко изашао из аутомобила и пришао Илићевом "пасату", а овај из аута запуцао пиштољем "глок 17" и погодио га у срце. То је био смртоносни метак испаљен на око 80 центиметара удаљености, док је у Милоша испалио неколико хитаца са удаљености од два метра - казао је тужилац Милић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана