Мајци осуђеног за шверц дроге Мирчете Керкеза из Трна неће бити одузета имовина

Н. Т.
Мајци осуђеног за шверц дроге Мирчете Керкеза из Трна неће бити одузета имовина

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци одбио је захтјев Окружног тужилаштва за одузимање имовине Невенке Керкез, мајке Мирчета Керкеза из Трна код Лакташа који је осуђен на четири године затвора због шверца наркотицима.

 

Тужилаштво је тражило да се имовина одузме због сумње да је стечена кривичним дјелом, али је на посљедњем рочишту поступајући тужилац одустао од тога. Поменутим захтјевом тражено је да се од Невенке одузму двије њиве од 730 и 460 квадратних метара које се налазе у Трну и аутомобил "фолксваген пасат". С обзиром на то да је тужилац одустао суд је донио рјешење којим се одбија захтјев за одузимање имовине. Поменути "пасат" раније је већ одузет у кривичном поступку против Мирчета Керкеза и на то рјешење одбрана је уложила жалбу. Адвокат породице Керкез, Марко Микеш истакао је да је та породица сву имовину стекла легално.

Мирче Керкез на поменуту четворогодишњу казну осуђен је након што је с тужилаштвом закључио споразум о признању кривице. Према пресуди, Керкез је од почетка 2017. до 15. априла 2018. године учествовао у препродаји кокаина и марихуане на подручју Бањалуке и Лакташа. Заједно с њим дрогу су продавали Никола Гајић и Срђан Велимировић који су, такође, осуђени након признања кривице. Гајић је осуђен на три и по године, а Велимировић на шест мјесеци затвора.

У пресуди се наводи да је Керкез једне прилике прикривеном истражиоцу продао 52 грама кокаина за 2.500 евра, а након тога још 1,164 кг за 75.000 КМ. Продаја је обављена у Језеру код Трна када је Керкез и ухапшен у акцији која је носила назив "Експерт" када је довезао килограм кокаина како би га продао купцима, прикривеним истражиоцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана