Лубура и Рогуљић на слободи

Јасмина Салопек
Foto: Д. Поздеровић

САРАЈЕВО - Високорангирани инспектор у Министарству унутрашњих послова Српске Недељко Лубура (47) и Бојан Рогуљић (42), који су ухапшени су због сумње да су умијешани у скривање одбјеглог Црногорца, који је у гепеку превезен у БиХ иако је био на потјерници Интерпола, одлуком Суда БиХ пуштени су на слободу.

Они су ухапшени 11. августа у акцији "Трн" када је полиицја МУП-а претресла мотеле „Језеро“ и „Боми“ у Трну код Лакташа.

Из Суда БиХ саопштили су да је Лубури и Рогуљићу притвор укинут у петак, након прихватања приједлога Тужилаштва БиХ.

- Осумњиченима су одређене мјере забране напуштања боравишта, забране путовања, забране састајања са одређеним особама и мјера обавезног повременог јављања надлежном државном органу, забране посјећивања одређених мјеста или подручја, забрана састајања са одређеним особама - саопштено је из Суда.

Обојици се на терет ставља да су починили кривично дјело организовани криминал у вези с кривичним дјелима кријумчарење лица, помоћ починиоцу послије учињеног кривичног дјела, те злоупотреба службеног положаја или овлашћења дешифровањем апликације “Скај”.

Суд Босне и Херцеговине је 12 августа прихватио приједлог Тужилаштва и донио рјешење којим је према осумњиченим Рогуљићу и Лубури одређен притвор, који по овом рјешењу може трајати најдуже мјесец, рачунајући од дана лишења слободе, односно до 11. септембра или до нове одлуке Суда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана