Лубура добио отказ у МУП-у

Јасмина Салопек
Лубура добио отказ у МУП-у

БАЊАЛУКА - Дисциплинска комисија Одјељења за првостепени дисциплински поступак Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске окончала је првостепени дисциплински поступак полицијског службеника Недељка Лубуре којем је изречена дисциплинска мјера прекид радног односа.

Из МУП-а Српске саопштили су да је полицијском службенику изречена таква мјера због теже повреде радне дужности злоупотребе или прекорачење овлашћења и понашање у служби или изван службе које нарушавања углед Министарства.

- Службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске 11.августа 2022. године у Бањалуци лишили су слободе Н.Л. због постојања сумње да је као полицијски службеник починио кривична дјела помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела и злоупотреба службеног положаја или овлашћења, након чега је и суспендован и против њега поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка – саопштено је из полиције.

Раније је објављено да су Лубура, инспектор у МУП-у Српске и Бојан Рогуљић, син бизнисмена Славка Рогуљића, ухапшени због сумње у њихову умијешаност у скривању одбјеглог Црногорца, који је у гепеку ушао у БиХ, иако је на потјерници Интерпола због покушаја убиства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана