Окружни суд Бањалука осудио Луку Ловру, јер је покушао да запали жену: Насилном супругу пет година робије

Јасмина Салопек
Foto: Принтскрин

БАЊАЛУКА - Лука Ловре (40), који је оптужен да је покушао убити невјенчану супругу Тијану П. тако што је полио бензином и покушао да је запали, осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на пет година робије.

Према оптужници, Ловре је супругу покушао да убије 12. јуна у њиховом стану у бањалучком насељу Обилићево.

Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић казао је да је измијењена изрека пресуде у односу на оптужницу у корист оптуженог.

- Одређен му је психосоцијални третман у трајању од двије године у затвору, онако како то љекари одлуче - казао је Јукић.

У казну се урачунава и вријеме проведено у притвору.

- С обзиром да се ради о првостепеној пресуди, притвор му може трајати до правоснажности пресуде - додао је Јукић.

Ловре је већ осуђиван због насиља у породици. Сносиће и све трошкове кривичног поступка у износу од 2.640 КМ, а Тијана П. је упућена на покретање парничног поступка због накнаде штете.

Адвокат одбране Александар Јокић најавио је жалбу на првостепену пресуду. Током изрицања пресуде, у судници је била и његова сестра, која је плакала.

Како је раније објављено, напад се десио након што су се супружници посвађали, а према наводима из оптужнице, Ловре је невјенчану супругу најприје вријеђао, па је бацио на кревет.

Жена је, додаје се, покушала побјећи из стана, али јој није дозволио, већ је заломио кључ у улазним вратима, па је истрчала на балкон и дозивала у помоћ.

Ловре је тада, стоји у оптужници, узео флашу у којој је био бензин, те полио ванбрачну супругу по лицу и тијелу, пријетећи да ће је запалити. Она је побјегла у купатило како би се опрала од бензина, док је оптужени ушао за њом просуо бензин па запалио. Жена је успјела са балкона дозвати помоћ.

Ловре је у судници рекао да није желио повриједити Тијану и да је она жена коју воли.

- Зар да убијем жену коју волим? Нисам је желио повриједити - казао је у суду Ловре.

Испричао је да су се посвађали јер је Тијана тог дана играла бинго томболу те потрошила пуно новца. Изнервирало га је, казао је, и то што се није јављала на телефон и што му није вјеровала да је воли. Признао је да је полио по леђима бензином, али је додао да не зна зашто је то урадио.

Насиље

Лука Ловре је у суду признао да је и раније знао током свађе да се изнервира и да постане насилан. Казао је да је раније полупао сто у стану, те шанк и стакло у роштиљници гдје је Тијана радила. Истакао је да му је тешко због свега и да је чак у притвору док је био шрафом покушао да исијече вене те сам себи разбио главу и нос. Предсједника судског вијећа Бранимира Јукића интересовало је да ли он увијек кад се изнервира нешто полупа и је ли то нормално, а он је одговорио да није.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана