Љекари УКЦ Српске пријављени Тужилаштву БиХ

Небојша Томашевић
Љекари УКЦ Српске пријављени Тужилаштву БиХ

БАЊАЛУКА - Љекари УКЦ Српске Милан Симатовић и Велимир Шкрбић из Бањалуке пријављени су Тужилаштву БиХ у оквиру акције “Спартакус” због сумње да су починила више кривичних дјела, међу којима и примање мита, потврђено је “Гласу Српске”.

Незванично сазнемо да их терете да су помагали  Бојану Раонићу, свјесни да се налази изван БиХ те све организовали преко адвоката Драгана Ступара..

- Организирали су медицински пријем и хоспитализацију за друга лица у име Бојана Раонића, те прикупљену документацију искористили у поступку подношења апелације Уставном суду БиХ за одгађање извршења казне затвора - казао је извор близак истрази.

Против поменутих је Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијела извјешај тужилаштву. 

Како је саопштено из МУП-а Српске, наводећи иницијале, пријављенима се осим кривичног дјела примање мита на терет ставља и помоћ починиоцу послије учињеног кривичног дјела и фалсификовање или уништавање службене исправе.

- За наведена лица постоји основ сумње да су у периоду од фебруара 2020. године до 30. децембра 2021. године, изршила наведена кривична дјела вршећи службену дужност у једној Јавној здравственој установи у Бањалуци - наведено је у саопштењу МУП-а Српске.

Полиција је у акији “Спартакус”  почетком фебруара ухпшени су Бањалучки адвокат Драган Ступар из Бањалука те Зворничани Бојан Ђокић и Страхиња Пандуровић из Пала.

Како су подсјетили у полицији током акције на подручју Бањалуке, Источног Сарајева и Зворника извршено је више претреса стамбених објеката, превозних средстава и лица лишених слободе.

- Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске тада је Тужилаштву БиХ поднијела Извјештај против укупно десет лица због извршених кривичних дјела организовани криминал, неовлаштени промет опојних дрога те прање новца, затим фалсификовање исправе, помоћ извршиоцу послије извршеног кривичног дјела и давање дара или других облика користи -  наведено је у саопштењу.

Према незваничним информацијама из акције “Спаракус” у оквиру те истраге  се користе  докази и сазнања прибављена из апликација Скај  и Аном, а група која је обухваћена акцијом се доводи у везу са Зворничанином Бојаном Раонићем који у Белгији служи затворску казну због организованог криминала и трговине дрогом.

Драган Ступар је био Раонићев бранилац у поступку који се водио против њега у БиХ, те се сумња да су у том поступку прибављани незаконити докази међу којима је и медицинска документација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана