Љекари се и даље боре за живот Небојше Тубића бившег дечка Гоце Божиновске VIDEO

Танјуг, Вечерње новости, Блиц
Љекари се и даље боре за живот Небојше Тубића бившег дечка Гоце Божиновске VIDEO

Београд – Познати београдски бизнисмен Небојша Тубић Жабац (52), бивши дечко пјевачице Гоце Божиновске, и даље је животно угрожен пошто је синоћ изрешетан у пицерији у Новом Саду, преносе агенције.

- Операција пацијента који је рањен из ватреног оружја испред новосадске пицерије “Александар” завршена је и он је и даље у животној опасности - изјавила је Танјугу потпарол Клиничког центра Војводине Јелена Јуришин.

Јуришин је казала да се Н. Т. налази у интензивној јединици Ургентног центра са тешким тјелесним повредама.

Према њеним ријечима, повријеђени је довезен у Ургентни центар са тешком тјелесном повредом, простријелном раном на глави.

Портпарол Полицијске управе Нови Сад Милева Томић рекла је раније Танјугу да је у пуцњави која се синоћ догодила испред новосадске пицерије “Александар”, у улици Мише Димитријевића, тешко рањен 52-годишњи Н. Т.

Томићева је навела да је за сада непознато лице пришло Н. Т. и у њега из аутоматског оружја испалило рафал.

Како су пренијели медији, Небојша Тубић Жабац рањен је синоћ, око 18.00 часова, док је сједио са пријатељима у у башти пицерије “Александар” недалеко од свог стана.

На жртву је пуцано из аутоматског оружја, вјероватно “шкорпиона” и то свега десетак метара од полицијске станице која се налази преко пута пицерије.

Нападач је у Тубића пуцао са супротне стране улице и то из аутоматског оружја.

Добар дио хитаца је завршио у зиду пицерије, а неколико њих је Тубића погодило у главу.

Иако тешко рањен, Тубић је по пријему у болницу био свјестан и могао да комуницира са љекарима.

Према првим подацима, у Тубића је пуцао мушкарац висок око 175 – 180 центиметара, обучен у црну тренерку, а на глави је имао рибарски шешир, вјероватно црне боје.

Нападач је, након што је испалио рафал у правцу пицерије, пјешке побјегао са лица мјеста у правцу улице Ђорђа Сервицког која од Мише Димитријевића води ка католичком гробљу, одакле му се губи сваки траг.

Новосадска “сива зона”

Жабац је познат јавности као дугогодишњи дечко фолк-певачице Гоце Божиновске, чији је невјенчани супруг, Зоран Шијан, убијен 1999. године.

“Новости” наводе да је важио за посљедњег познатог човјека из новосадске “сиве зоне” још из деведесетих година који је преживио та времена.

Незванично, повезиван је са трговином наркотицима, али то никада није званично потврђено.

Званично, бавио се продајом аутомобила, а у оним најскупоценијим често је виђан на новосадским улицама.

Уз то, посједовао је и више олдтајмера, па је и у сриједу, испред његове гараже у Улици Кола српских сестара, био паркиран изузетно добро очуван и вриједан “волво 444”, стар преко пола вијека.

Поред продаје аутомобила, Тубић је протеклих година држао и више кафића и клубова, од којих су најпознатији “Гаража” у новосадском насељу Лиман ИВ и “Хацијенда” у Бачкој Паланци.

Често је повезиван и са одбеглим пљеваљским нарко-босом Дарком Шарићем.

На суђењима Шарићу он је помињан као човјек који је присуствовао његовим састанцима са Милетом Јерковићем и Јоцом Амстердамом, у вили на Татарском брду у Сремској Каменици.

Шарићев ухапшени адвокат Радован Штрбац је на суђењу, међутим, тврдио да се Тубић није бавио ничим осим што је продавао информације.

Тубић је, иначе, из Челарева код Бачке Паланке.

Ту му и даље живе супруга, од које се никада није званично развео, и одрасли син и кћерка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана