Љекари се боре за живот повријеђеног у судару возила Хитне помоћи и „шкоде“

ГС
Љекари се боре за живот повријеђеног у судару возила Хитне помоћи и „шкоде“

БАЊАЛУКА - Један пацијент, од три повријеђена у тешкој саобраћајној несрећи која се јуче догодила на брзом путу Бањалука-Клашнице, још увијек се налази у вјештачкој коми у интезивној једници Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске.

Ово је за АТВ потврдио генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић  и додао да пацијент има повреде главе, грудног коша и екстремитета.

-Љекари су максимално ангажовани, пацијент прима све лијекове које би примао у престижним свјетским центрима. Сада чекамо како ће се то даље одвијати. Ако буде било потребе урадићемо транспорт, али сатње за сада није за транспорт ни за хируршке интервенције -  рекао је Ђајић.

Једна особа је погинула а три су повријеђене у јучерашњој саобраћајној несрећи на магистралном путу Бањалука-Клашнице. Несрећа се догодила када је возач „шкоде“, крећући се у супротном смјеру, ударио у возило Хитне помоћи у којем су били возач, медицинска сестра и пацијент. Како је синоћ потврђено из Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, страдала је пацијент из санитетског возила, Весна В. (38) из Прњавора.

Начелница Ургентног центра на УКЦ Српске др Славица Зељковић рекла је јуче да је медицинска сестра најлакше повријеђена, са лаким тјелесним повредама, али остаје на опсзервацији, док је возач санитета свјестан са повредом кука и биће хируршки збринут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана