Лишена слободе два лица због проваљивања у породичне куће

Срна
Лишена слободе два лица због проваљивања у породичне куће

МРКОЊИЋ ГРАД- Бањалучани С.К. и М.В. лишени су сободе јер су осумњичени да су извршили више кривичних дјела тешке крађе, провале у породичне куће на подручју Мркоњић Града, Ливна, Кључа и Бањалуке, рекла је Срни портпарол Полицијске управе Мркоњић Град Божана Вулин.

Она је објаснила да су полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град на основу оперативног рада на терену и прикупљених информација дошли до сазнања да се поменута лица налазе у мјесту Ратково у општини Кључ, те су данас у сарадњи са Полицијском станицом Кључ лишени слободе.

"Од осумњичених лица привремено су одузети предмети који потичу из наведених кривичних дјела, и то златни накит, одјевни предмети и мобилни телефони који ће послужити као доказ у кривичном поступку", навела је Вулинова и додала да је даљим провјерама осумњичених лица установљено да је за тим особама потрагу расписала Полицијска станица Бањалука-Лазарево због почињених више кривичних дјела тешка крађа.

Она је нагласила да је о свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се над осумњиченим лицима изврши криминалистичка обрада.

"Приликом криминалистичке обраде дошло се до сазнања да се наведена лица сумњиче да су извршила четири провале у породичне куће на територији општине Мркоњић Град. Након криминалистичке обраде, предати су Полицијској станици Бањалука-Лазарево на даље поступање", каже Вулинова.

Полицијска управа Мркоњић Град апелује да грађани предузму одговарајуће мјере како њихови станови или куће у вријеме њиховог одсуства за вријеме годишњих одмора не би били мета извршилаца кривичних дјела против имовине, те да у случају уочавања неуобичајених дешавања око својих или туђих објеката, позову полицију на бесплатан број 122.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана