Глигићу предложен притвор због крађе

Срна
Foto: АТВ

БАЊАЛУКА - Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је одређивање притвора за Цвијетина Глигића /18/ из Бијељине због сумње да је у претходних мјесец дана проваљивао у више објеката и крао новац, златни накит и друго.

Осумњичени је од 23. августа до 23. септембра, у намјери прибављања противправне имовинске користи, употребом физичке снаге насилно улазио у стамбене објекте, трговине и возила на подручју Бањалуке из присвајао новац, златни накит и друге предмете, саопштено је из Окружног тужилаштва Бањалука.

На терет му се ставља и да је 13. септембра у Бањалуци угрозио сигурност малољетних лица, озбиљном пријетњом да ће их тјелесно повриједити уколико га пријаве полицији. Тужилац је приједлог за одређивање притвора упутио након испитивања осумњиченог због постојања сумње да је починио продужено кривично дјело тешка крађа, у стицају са кривичним дјелом угрожавање сигурности.

Притвор је предложен и због бојазни да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана