Лице ухапшено због пријетњи Србима

Срна
Лице ухапшено због пријетњи Србима

ЗВОРНИК - Сребреничка полиција ухапсила је лице чији су иницијали М.О. које је на друштвеној мрежи Србима пријетило на националној и вјерској основи.

Припадници Полицијске станице Сребреница јуче у 14.30 часова поступили су по пријави да је на профилу друштвене мреже лица М.М. објављена пријетња на националној и вјерској основи, те је лице М.О. ухапшено због постојања основа сумње да је извршило кривично дјело угрожавање сигурности, саопштено је данас из зворничке Полицијске управе.

О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, Подручна канцеларија Сребреница.

Према сазнањима медија, М.О. је, након што су се вјерници Српске православне цркве окупили у порти сребреничке цркве како би обиљежили Петровдан и традиционално паљење лила, на једном "Фејсбук" статусу написао коментар "има ли 50 особа да провјере шта се то у Сребреници слави".

Томе је претходила објава сребреничког имама Дамира Пешталића, који се на "Фејсбуку" огласио и назвао окупљене "олошом".

Услиједили су бројни коментари, а онај који је изнијело лице М.О. одмах је пријављен Полицијској станици Сребреница, након чега је то лице ухапшено због угрожавања сигурности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана